Sofie-Ann Bracke


Julius De Geyterstraat 80 2660 Antwerpen
0486931122 Klik om te bellen

Over Sofie-Ann Bracke

Waarom is Sofie-Ann Bracke de beste keuze voor u?

Acupunctuur, Taiji/Qigong en Buqi (energetische heling): een geïntegreerde aanpak met oefeningen en tips voor zelfheling. Reeds meer dan 20 jaar ervaring in vooral stress-gerelateerde klachten en chronische pijn. Kan gaan van vaag gevoel van ongemak tot spijsverteringsklachten,zware vermoeidheid, burn-out, CVS, depressie enz.

Meer over Sofie-Ann Bracke:

Ik ga ervan uit dat de meeste klachten die mensen hebben voortkomen uit een ineengezakte lichaamshouding en emoties. Als de houding verbetert dan kunnen ook emoties beter gereguleerd worden. In mijn praktijk gebruik ik acupunctuur samen met Buqi, een vorm van energetische heling. Ik maak blokkades los zodat alles beter kan stromen. Oefeningen zijn daarbij ook van belang; ik geef simpele maar effectieve oefeningen om het lichaam meer open en ontspannen te maken, waardoor ook het hoofd beter tot rust kan komen.

Hoe verloopt een behandeling?

In een behandeling gebruik ik Buqi in combinatie met Acupunctuur. Beiden vullen elkaar mooi aan, en werken samen om een betere energiecirculatie en een goede afvoer van afvalstoffen te verkrijgen.

Werkt uitstekend voor gewrichtsklachten zoals rug- en nekpijn, spijsverteringsproblemen, alle stressgerelateerde klachten zoals burn-out, vermoeidheid, psychologische of psychosomatische problemen zoals depressie.

Acupunctuur 

Acupunctuur maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). TCG is een holistische of totale geneeskunde en legt dus de nadruk op de hele mens, in tegenstelling tot de westerse geneeskunde die ziekten symptomatisch benadert.

In balans brengen van energie staat centraal in deze benadering van geneeskunde. Energie moet circuleren, mag dus niet stagneren; zoniet ontstaan er wanverhoudingen in de energiehuishouding van het lichaam; m.a.w. ergens is er een teveel of een tekort. Dergelijke wanverhoudingen leiden op termijn onvermijdelijk tot allerlei ongemakken en/of ziekte.

Doorheen het lichaam loopt een netwerk van energiebanen (meridianen). Op die meridianen bevinden zich welbepaalde plaatsen (acupunctuurpunten) die met behulp van flinterdunne naalden geactiveerd kunnen worden om op die manier effect uit te oefenen op de circulatie en de balans van de energie. Het inbrengen van de naald wordt nauwelijks gevoeld, maar wanneer de therapeut deze naalden manipuleert gaat dit gepaard met bepaalde sensaties.

Buqi

Buqi is eveneens een techniek uit de Chinese geneeskunde,  gebaseerd op oude, bijna vergeten praktijken. In boeken over Chinese geneeskunde vinden we verhalen over mensen die ziekten genazen zonder het lichaam van hun patiënt aan te raken.  De technieken die ze daarbij gebruikten zijn evenwel nergens beschreven.

Mijn leerkracht, Dr Shen Hongxun, had het geluk om op jonge leeftijd in contact te komen met deze kennis via zijn grootvader Shen Baotai en Professor Yao Huanzhi. Hij besteedde 30 jaar aan onderzoek op dit gebied en ontwikkelde deze kennis tot een nieuw behandelsysteem, Buqi.

In Buqi worden twee factoren als de belangrijkste oorzaken van ziekte beschouwd:

1. Een langdurige slechte lichaamshouding;

2. Onderdrukte of aanhoudend negatieve emoties en overmatig denken.

Deze veroorzaken ‘binqi’, wat vertaald kan worden als onbekende factoren van ziekte. De term slaat onder andere op afvalproducten van de stofwisseling en op neurotransmitters.

De belangrijkste sleutel om ziekte te genezen is het afvoeren van binqi en het verbeteren van lichaamshouding. In een behandeling wordt eerst vastgesteld waar de binqi vastzit. Er wordt dan een veld met gezondheidsinformatie gecreëerd om die af te voeren. Daarvoor worden verschillende krachten gebruikt: vibratiekracht, spontane bewegingskracht en mentale kracht. Er worden ook oefeningen aangeleerd om binqi verder af te voeren, om de lichaamshouding te verbeteren en om verkeerde gewoontes te veranderen.

Foto's

profiel

Sofie-Ann Bracke in het kort

Soort acupunctuur

Chinese Acupunctuur

's avonds geopend

Ja

Artikelen

Vind je ook dat je te veel in je hoofd zit? Ga naar je buik!

Soms voelen we dat alles te veel wordt voor ons hoofd. Of dat we voortdurend aan het denken, analyseren en beoordelen zijn. Of we maken ons zorgen en piekeren de hele tijd. En we worden zo moe van al...

Onze locatie

Logo Sofie-Ann Bracke

Sofie-Ann Bracke

Sofie-Ann Bracke


Julius De Geyterstraat 80 2660 Antwerpen
0486931122 Klik om te bellen